Fiets en schoenen voor krantverkopers

Daklozenkrant-verkopers lopen vaak door weer en wind richting hun standplaats om de Z!-krant te verkopen. Eenmaal daar, staan ze de hele dag op hun voeten.

StreetSmart zamelde via een benefietdiner en een ludieke actie geld in om fietsen en schoenen voor deze verkopers te organiseren. Zo kunnen zij veel gemakkelijker naar hun standplaats fietsen en zijn ze sneller bij het distributiepunt voor een nieuwe voorraad kranten. De fietsen worden rijklaar gemaakt door Basic Wheels, een project waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt samenwerken. Zo draagt StreetSmart meteen een steentje bij aan deze werkgelegenheid. Bij de fiets zit een goed slot.

Draag ook bij

Ook goede schoenen zijn essentieel voor de verkopers! Ze lopen en staan ontzettend veel. Voor de komende winter verzorgt StreetSmart voor elke verkoper een paar stevige schoenen.

Aanmelden

Meld je aan als restauranteigenaar (hotels, koffiebars en andere gelegenheden kunnen ook meedoen) en doe in november en december mee. Het is gemakkelijk en kost jou niks.

Wil jij StreetSmart ook ondersteunen?

Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over of doneer je statiegeld.

Neem contact op

Neem contact met ons op over deelname of vrijwilligersmogelijkheden. Heb je vragen of handige tips voor ons? Dat horen we graag!