Over StreetStar

Restaurants kunnen sinds 17 oktober meer winnen dan een onderscheiding voor hun goede keuken en correcte bediening. Nu is er namelijk de StreetStar, een keurmerk met een glimlach.

Met de StreetStar laten horecazaken zien dat ze een sociale onderneming zijn die meedoet met SteetSmart. Daarmee tonen horecaondernemers dat ze zich inzetten voor de stad en voor Amsterdammers die dakloos zijn.

Meedoen is winnen

“Het is heel eenvoudig om de StreetStar te krijgen”, legt projectleider Sanne van der Leij van StreetSmart uit. “Meedoen is winnen. Er is geen ingewikkelde procedure, geen jury en geen stress. Gewoon meedoen met StreetSmart. In de actiemaanden november en december vraag je jouw gasten om een enkele euro bovenop de rekening te mogen doen ten bate van StreetSmart. Zo simpel is het. Op die manier maken we Amsterdam een beetje mooier voor alle Amsterdammers.”

Sociaal hart

Met de StreetStar laat je zien dat je onderdeel bent van de StreetSmart community. De groeiende groep van restaurants, cafés, bars, koffiehuizen en kantines, kortom alle horecazaken, die meedoen met StreetSmart. Zo herkennen gasten waar ze iets kunnen eten en drinken met een sociaal hart voor Amsterdam. Ondernemers kunnen de StreetStar op hun deur plakken en op hun website zetten.

Tip

De StreetStar is gebaseerd op een idee van studenten van de Artemis Academie, een kunstopleiding in Amsterdam. Op de vraag hoe we StreetSmart meer bekendheid kunnen geven, kwamen zij met de onderscheidende ster als antwoord. Een knipoog naar de bekende Michelinsterren en een superleuk idee!

Je kunt dus ook jouw favoriete buurtrestaurant of sportkantine socialer maken. “Hé, hebben jullie nog geen StreetStar?” En dan geef je ze de goede tip om mee te doen.

Wil jij met jouw horecaonderneming ook lid worden van de StreetSmart community en in aanmerking komen voor een ster? Neem dan contact op met Sanne van der Leij.

Aanmelden

Meld je aan als restauranteigenaar (hotels, koffiebars en andere gelegenheden kunnen ook meedoen) en doe in november en december mee. Het is gemakkelijk en kost jou niks.

Wil jij StreetSmart ook ondersteunen?

Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over of doneer je statiegeld.

Neem contact op

Neem contact met ons op over deelname of vrijwilligersmogelijkheden. Heb je vragen of handige tips voor ons? Dat horen we graag!