Restaurants

Hier vind je alle restaurants die verbonden zijn aan StreetSmart. In november en december kun je bij onderstaande restaurants een vrijwillige donatie van €1 aan je bon toevoegen. Deze euro komt ten goede aan StreetSmart en zetten wij gelijk in om gezinnen verder te helpen.

Wil jij als restauranteigenaar ook StreetSmart ondersteunen? Geef jouw restaurant dan hier op.

Atelier Wolf

Atelier Wolf

Bij Wolf Atelier wil Michael Wolf al zijn gasten de perfecte middag of avond voorschotelen. Niet alleen op het bord, maar ook in de service, sfeer en de muziek. Het belang van gastvrijheid, evenals het moderne maar warme interieur van Wolf Atelier, is geïnspireerd op Michael’s geboorteland Oostenrijk.

Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle

Ooit begonnen als succesvol ontbijt- en lunchrestaurant is Brasserie van Baerle al decennia een begrip in Amsterdam voor lunch en diner: een culinair ‘instituut’ met het profiel van een ‘modern classic’. Het terras in onze heerlijke binnentuin is in de zomermaanden een feest.

Brouwerij Troost De Pijp

Brouwerij Troost De Pijp

In 2014 bouwde Troost hun eerste brouwerij in een voormalig klooster in De Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard en bottelt Troost op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter. Daarmee zijn ze een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Amsterdam.

Brouwerij Troost Oud West

Brouwerij Troost Oud West

De derde vestiging van Troost staat in Oud West en heeft haar deuren geopend in april 2018. Het kleine zusje van Troost de Pijp en Westergas heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al onze bieren vers van de tap te kunnen proeven.

Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub en winkel ineen. In deze brouwerij worden grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner, Weizen, 1.PA en Amber Ale. En niet alleen bieren, sinds kort maakt Troost hier ook hun eigen limonades. Interesse in de werkwijze van Troost? Bij de brouwerij in Westergas kun je rondleidingen volgen.

Brut de Mer

Brut de Mer

Voor de een is Brut de Mer een oesterbar, voor de ander een visrestaurant of visbar. Iedereen beleeft Brut de Mer op zijn eigen manier. Het restaurant staat voor pure kwaliteit met dagelijkse verse levering uit Zeeland. De vaste oesterman maakt je wegwijs in de verschillende soorten en kan naar wens een bijpassende wijn adviseren.

Café de Walvis

Café de Walvis

Zin in een gezellige avondje uit of een hapje eten? Ga dan naar Café de Walvis in de Spaarndammerbuurt. Hier kun je eten en drinken aan de bar en vind je een leuk restaurant op de eerste verdieping.

Café Luxembourg

Café Luxembourg

Café Luxembourg opende al eind jaren ’80 haar deuren en was binnen no time een begrip. Het café werd al direct opgenomen in het groepje illustere Grand Cafés in de Amsterdamse binnenstad. Een echte oase van rust met allure op een van de drukste plekken van de binnenstad.

Caron

Caron

Café Caron is het familierestaurant van Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Een plek in hartje Amsterdam waar je je altijd thuis voelt, al ken je niemand. De drempel is laag, de sfeer ontspannen, het eten smaakt goed en de wijn vloeit gul. De basis is de rijke Franse keuken in al zijn eenvoud: mooie seizoensproducten met kennis en liefde bereid.

Circl

Circl

Bij Circl maak je kennis met circulaire horeca en wordt je verrast door de pure smaken van lokale en duurzame producten. Circl is een unieke plek voor ontbijt, lunch, borrel en diner in het zakelijke hart van Amsterdam: de Zuidas. Alles wat je hier ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt heeft een duurzaam, circulair verhaal dat chef-kok Rudolf Brand en zijn team je graag vertellen.

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ is een plek voor bijzondere ontmoetingen. Een plek waar mensen werken aan een groene haven aan het IJ met buurtmoestuin, bloemen- en kruidentuin en een stadsstrand waar je kunt mijmeren en spelen. Een plek waar je lekker en betaalbaar kunt eten en drinken en waar een podium wordt geboden voor leuke en goede ideeën.

House of Watt

House of Watt

Bij House of Watt kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel én diner. De kaart bestaat uit klassiekers waar ze zelf veel van houden én waar ze hun eigen twist aan hebben gegeven. Van veel gerechten zijn ook vegetarische of vegan varianten beschikbaar. Comfort food in de ruimste zin van het woord!

Aanmelden

Meld je aan als restauranteigenaar (hotels, koffiebars en andere gelegenheden kunnen ook meedoen) en doe in november en december mee. Het is gemakkelijk en kost jou niks.

Wil jij StreetSmart ook ondersteunen?

Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over of doneer je statiegeld.

Neem contact op

Neem contact met ons op over deelname of vrijwilligersmogelijkheden. Heb je vragen of handige tips voor ons? Dat horen we graag!