Stoelenproject

Wat is het Stoelen­project?

Bij het Stoelenproject in de Amsterdamse Marnixstraat wordt zes maanden lang, elke dag voor 50 mensen gekookt met een budget van niet meer dan 100,- euro per keer. Zo kunnen daklozen tijdens de koudste maanden van het jaar genieten van een heerlijke maaltijd. Deze dagelijkse maaltijd wordt door een groep vrijwilligers verzorgd én betaald. Ondanks alle beperkingen is het Stoelenproject een hartverwarmend succes. Een kookbeurt kan vaak pas weken later worden ingeboekt!

Toch lukt het soms niet om koks en budget te vinden. Dan is er op die dag ook geen maaltijd. StreetSmart stelt precies voor die dagen geld beschikbaar. Leerlingen van de ROC-koksopleiding Amsterdam maken de maaltijden dan klaar. Zo worden deze jongeren zich bewust van het dakloze leven en kunnen ze meteen hun steentje bijdragen.

Meedoen aan het Stoelen­project?

Het Stoelenproject bestaat uit een diverse groep vrijwilligers. Van internetondernemers tot Amsterdamse restauranthouders. Wil je ook iets doen voor de Amsterdamse daklozen en een avond komen koken met een budget van 2,- euro per persoon?

Meld je dan nu aan op www.stoelenproject.nl.

Aanmelden

Meld je aan als restauranteigenaar (hotels, koffiebars en andere gelegenheden kunnen ook meedoen) en doe in november en december mee. Het is gemakkelijk en kost jou niks.

Wil jij StreetSmart ook ondersteunen?

Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over of doneer je statiegeld.

Neem contact op

Neem contact met ons op over deelname of vrijwilligersmogelijkheden. Heb je vragen of handige tips voor ons? Dat horen we graag!