Restaurants

Hier vind je alle restaurants die verbonden zijn aan StreetSmart. In november en december kun je bij onderstaande restaurants een vrijwillige donatie van €1 aan je bon toevoegen. Deze euro komt ten goede aan StreetSmart en zetten wij gelijk in om gezinnen verder te helpen.

Wil jij als restauranteigenaar ook StreetSmart ondersteunen? Geef jouw restaurant dan hier op.

Atelier Wolf

Atelier Wolf

Bij Wolf Atelier wil Michael Wolf al zijn gasten de perfecte middag of avond voorschotelen. Niet alleen op het bord, maar ook in de service, sfeer en de muziek. Het belang van gastvrijheid, evenals het moderne maar warme interieur van Wolf Atelier, is geïnspireerd op Michael’s geboorteland Oostenrijk.

Black Olive

Black Olive

In ons restaurant serveren wij heerlijke mediterrane gerechten! Onze gerechten bestaan uit eerlijke en verantwoorde producten en zijn bereid in heerlijke olijfolie!

Blek

Blek

Café Blek in 2013 opgericht door Sjoerd en Emilie op de Waalstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een bruin (eet) café waar men graag een borrel drinkt of geniet van een kop koffie met een stuk versgebakken appeltaart. Inmiddels een begrip in Amsterdam Zuid, door het mooie grote terras op de hoek en de warme gezellige sfeer binnen.

Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle

Ooit begonnen als succesvol ontbijt- en lunchrestaurant is Brasserie van Baerle al decennia een begrip in Amsterdam voor lunch en diner: een culinair ‘instituut’ met het profiel van een ‘modern classic’. Het terras in onze heerlijke binnentuin is in de zomermaanden een feest.

Breugem Meeting Point

Breugem Meeting Point

Breugem Meeting Point is het proeflokaal en brouwerij die horen bij ons biermerk Breugem Bier. Breugem Bier hebben we in 2009 opgericht als een sociale onderneming, maar inmiddels zijn we veel meer dan dat. We zijn sociaal én inclusief en altijd op zoek naar verbinding. We omarmen diversiteit en helpen mensen met een uitdaging aan het werk.

Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond, voorkeur of kleur. We houden van mensen met een positieve en open levenshouding. Geef eens wat vaker een zoentje of deel eens spontaan een high five uit. je zult zien, het doet je goed!

Brouwerij Troost De Pijp

Brouwerij Troost De Pijp

In 2014 bouwde Troost hun eerste brouwerij in een voormalig klooster in De Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard en bottelt Troost op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter. Daarmee zijn ze een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Amsterdam.

Brouwerij Troost Oud West

Brouwerij Troost Oud West

De derde vestiging van Troost staat in Oud West en heeft haar deuren geopend in april 2018. Het kleine zusje van Troost de Pijp en Westergas heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al onze bieren vers van de tap te kunnen proeven.

Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub en winkel ineen. In deze brouwerij worden grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner, Weizen, 1.PA en Amber Ale. En niet alleen bieren, sinds kort maakt Troost hier ook hun eigen limonades. Interesse in de werkwijze van Troost? Bij de brouwerij in Westergas kun je rondleidingen volgen.

Brut de Mer

Brut de Mer

Voor de een is Brut de Mer een oesterbar, voor de ander een visrestaurant of visbar. Iedereen beleeft Brut de Mer op zijn eigen manier. Het restaurant staat voor pure kwaliteit met dagelijkse verse levering uit Zeeland. De vaste oesterman maakt je wegwijs in de verschillende soorten en kan naar wens een bijpassende wijn adviseren.

Bunk

Bunk

Amsterdam Noord bereik je na een boottochtje van slechts enkele minuten met de gratis pont vanaf het Centraal Station. Deze hippe buurt is springlevend en barst van de culturele hotspots. De Sint-Rita-kerk was het epicentrum van het sociale leven in Noord. Nu Bunk Amsterdam er gevestigd is, is dat nog steeds zo. Je vindt zowel locals als reizigers op ons terras. Om te zonnen en te blijven hangen voor een betaalbaar diner en wat gratis culturele voeding.

Café de Walvis

Café de Walvis

Zin in een gezellige avondje uit of een hapje eten? Ga dan naar Café de Walvis in de Spaarndammerbuurt. Hier kun je eten en drinken aan de bar en vind je een leuk restaurant op de eerste verdieping.

Café Luxembourg

Café Luxembourg

Café Luxembourg opende al eind jaren ’80 haar deuren en was binnen no time een begrip. Het café werd al direct opgenomen in het groepje illustere Grand Cafés in de Amsterdamse binnenstad. Een echte oase van rust met allure op een van de drukste plekken van de binnenstad.

Aanmelden

Meld je aan als restauranteigenaar (hotels, koffiebars en andere gelegenheden kunnen ook meedoen) en doe in november en december mee. Het is gemakkelijk en kost jou niks.

Wil jij StreetSmart ook ondersteunen?

Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over of doneer je statiegeld.

Neem contact op

Neem contact met ons op over deelname of vrijwilligersmogelijkheden. Heb je vragen of handige tips voor ons? Dat horen we graag!